Положението на границата ни с Турция е относително спокойно. Няма нито оперативна, нито разузнавателна информация за предстоящ миграционен натиск към българската граница. Това заяви по Нова телевизия министърът на отбраната Николай Ненчев.
По думите му са взети всички превантивни мерки и на границата с Турция, и на тази с Гърция. Изпратени са и допълнително военни. В готовност за действие са кораб и хеликоптер, които ще покрият морското и въздушното пространство при нужда.
 
"Нека хората да бъдат спокойни", призова министър Ненчев. По думите му нищо в отношенията между България и Турция не се е променило.

"Руски самолети летят в зоната на отговорност на България. Това са провокации, нашите изтребители са в готовност да ги прихванат. Това е силно обезпокоително, затова взимаме превантивни мерки", допълни Ненчев. Само през последния месец има 10 такива случая. 

Подобни неща са се случвали и в миналото и това не е нищо ново. По думите му липсва комуникация, която страната ни се опитва да я възстанови.