Испанската полиция е арестувала ръководителя и осем членове на международна престъпна организация, замесена в незаконни продажби на оръжие и изнудване, предаде Асошиейтед прес.
Обиск в изискана къща на средиземноморския остров Ибиса е довел до ареста на деветимата заподозрени, един от които е "полски мултимилионер и бивш военен", съобщи испанската полиция.

Смята се, че той е ръководил организацията. Групировката е използвала мрежа от компании във Великобритания, Германия, Белгия и Франция, за да извършва измами и предполагаеми продажби на оръжие, съобщава испанската полиция. Лидерът й е обвинен в продажбата на над 200 000 автомата "Калашников" (АК-47), гранатомети и танкове на Южен Судан по време на въоръжения конфликт в африканската страна.

Припомняме, че преди две седмици в съвместна акция между българските и испанските служби бяха разкрити три нелегални завода в Испания. Те са действали на територията на Толедо, Саламанка и Малага. Фабриките за производство на нелегални цигари са били изключително модерни. Тази в Толедо е била с много добра изолация на помещенията. На територията на фабриката са живеели и работниците, които били снабдявани с провизии, за да не излизат от фабриката.