Нудистките плажове у нас се оказват по-евтини от традиционните, съобщава „Телеграф”. Таксите за чадър и шезлонг са доста по-ниски от тези в лъскавите курорти и съпоставими с тези по градските плажове.
По 5 лв. за чадър и шезлонг плащат посетителите на първия официален нудистки плаж „Панорама” край Варна. „Няма разлика дали си гол или с бански, цената при нас е такава от миналата година и това лято също не е променяна”, коментира Галин Герчев, председател на Българското натуристко дружество.
 
Плажът на спирка „Панорама” е известен и с единствения у нас нудистки бар в курортния комплекс Златни пясъци. Табели показват, че това е плаж за хора без бански, а барът за нудисти е в територията на облечените плажуващи. Там обаче цените са други.
 
На плажа на бившата резиденция на ЦК на БКП и настоящ комплекс „Слънчев ден” се плаща по 7 лв. за чадър и толкова за шезлонг. На Св. Константин и Елена цените са съответно по 20 лв. за чадър и 10 лв. за шезлонг, като рекорд държи плажът на комплекс „Св. Илия” с цени от 25 лв. и 15 лв.
 
От няколко години на най-известния нудистки плаж по Северното Черноморие – този между Албена и Кранево, има 8 спасителни поста. Плажната ивица се стопанисва от наемател, който прибира от желаещите нудисти по 7 лв. за чадър, по лв. за шезлонг и по 2 лв. за шалте.
 
За разлика от целия останал плаж в Албена, където гостите на курорта с пакет ол инклузив ползват безплатни чадъри и шезлонги, услугите на този плаж се заплащат.