Общо 4310 спешни повиквания са получени в петък вечерта в полицията в града. Властите изясняват дали има опит за умишлена дезинформация.
Равносметката след атаката сочи, че жертвите са девет, шест от тях - деца,  ранените са 27, като 16 остават в болница.
 
Сред пострадалите има и една българка. Тя счупила ръката си, след като била пометена от тълпата, бягаща от куршумите в търговския център „Олимпия”.
 
„Нищо не съм видяла, тичах и паднах. Две жени ми помогнаха да се изправя. До болницата дойдохме със сестра ми пеша” заяви жената за Нова телевизия.
 
Риск за живота й няма, но в понеделник ще я оперират. Решила е да се върне в България, въпреки че у нас няма да намери работа. Смята обаче, че в родината животът й ще бъде по-спокоен.
Друга българка твърди, че Мюнхен по принцип е много спокоен град. Затова и никой не очаквал, че ще се случи такава трагедия. Според Ева обаче е имало стрелба и на друго място.
 
Вече е установено, че нападателят е  действал сам и се е самоубил след атаката. Неговото име, според вестник „Билд”,  е Али Давид Сонболи. Изданието дори разпространи снимка на 18-годишния германец от ирански произход. Той имал психически проблеми, лекувал е депресия.
 
Според немския вътрешен министър  Томас де Мезиер семейството на Али е шиитско, но той вероятно е приел християнството преди нападението.
 
Министърът потвърди информацията, че убиецът е писал през фалшив Facebook профил, за да покани хора в заведението за бързо хранене, където открил огън, щом поканените от него пристигнали.