След последните нападения над младежи в София една снимка се разпространява масово в квартал "Зона Б-5". Твърди се, че това е бандата, която жестоко преби 17-годишните Християн и Атанас, съобщи bTV. Сред заснетите са и задържаните. Освен ножове и брадви, използвали и кучета, за да сплашват жертвите си.
„Хванаха едно момче, пуснаха питбули срещу него... В "Зоната" има тунели, сваляли са клошари и са правили ММА боеве”, разказа човек от квартала, цитиран от bTV.
 
Любимият им знак очевидно е средният пръст. Демонстрират силата си с оръжия.
 
На общата снимка се вижда Явор - син на Мартин Първанов - Лудия, наркобос от близкото минало, който оцеля след стрелба по него преди 9 години.
 
Явор е написал, че се занимава с "кражби и продажби" за "Левски София 1914" . Снимал се е с пакет с неясно съдържание, за което е коментирал - "на закуска, обяд и вечеря ям само растения".
 
Заведение е един от сборните пунктове на бандата. Продавачката Юлия Василева признава, че е чувала, че зад близък блок „стават разни неща”.
 
В къща до квартала живее Костадин, нападнат преди дни от същата група. „Събориха го долу и с ритници... 6-7 нашивки има на главата. Тия скинари ще ни убият. Ти не знаеш ли 20-годишни деца какво правят, като се дрогират с тия треви. Не се контролират. Когото срещнат, него почват”, разказаха жени, които познават бития.
 
Траян пък е прострелян с въздушен пистолет. Защо? „Без причина. Минавах с жената и детето. Нито съм ги провокирал, нито съм им казал нещо. Около 20 човека”.
 
Въпреки че Траян разпознава нападателите си, а свидетелски показания подкрепят разказа му, те не са задържани.
 
Засега в ареста са само трима от бандата.