Десетки пътници са блокирани на летището в Бургас и никой не им казва кога ще имат полет. Това твърди руският сайт "Фонтанка" и цитира пътници, които се свързали с журналистите.
Сред тях са пътниците от отложения полет FB687 Бургас – Санкт-Петербург. Сред тях са група дечица - спортисти, дошли на лагер в България.
 
Според Елена, която подала сигнала до "Фонтанка", около 20 деца на възраст от 4 до 15 години, занимаващи се с карате трябвало да се върнат в Петербург от спортния лагер "Спартак". С тях на летището имало двама треньори. Децата са в залата за чакащи от полунощ и вече били на прага на силите си.
 


"Дават ни прегоряла храна, храниха ги само два пъти. Казаха на треньорите само, че ще пратят два самолета, но за нищо повече не ни информира, чухме, че самолетът, с който е е трябвало да излетим, е бил счупен", казва още Елена.
 
Самолетът на децата е трябвало да излети още в 3. 30 тази сутрин, но полетът е бил отложен. От летище Бургас са получили информация, че това е полет, който е трябвало да излети от Германия с прекачване в Бургас, но е бил задържан заради терористичния акт в Мюнхен.


 
"Сред нас има много пътници с малки деца, но засега няма паника. Единственият проблем е, че климатиците работят много силно и много хора започнаха да кашлят", твърди пък друг от задържаните на летище Бургас пътници.
  
Превод и редакция БЛИЦ