Петима изключително интересни бракониери бяха заловени при среднощна спецакцията в гората край средецкото село Драка. За тартори на групата са сочени бургаският бизнесмен Григорий Дараджанов и бивш полицай, съобщава „Флагман”, позовавайки се на сови източници.
Въоръжените до зъби мъже оказали яростна съпротива на служителите на РДГ – Бургас и горски от Средец. Наложило се инспекторите да преследват бракониерите, които отказали да предадат оръжията си и ги заплашвали с уволнение.
 
Бургаският бизнесмен дори опитал да се самоконтузи и да обвини за нападение горските. Групата била арестувана едва след пристигането на полицията, като се наложило ченгетата да ги усмиряват с помощта на белезници.
 
Бракониерите използвали за лова високопроходим джип, който е конфискуван
 
„Следим групата от няколко месеца. Действат из цялата област – в Средец, Звездец, Сунгурларе, Ямбол. Технически са много добре подготвени. Разполагат дори с дрон, с който внимателно оглеждат района преди лов. Затова няколко пъти акциите ни срещу тях се проваляха. Не мога да ви кажа повече, тъй като в момента тече разследване по случая. Сезирана е и прокуратурата“, каза за Флагман.БГ шефът на РДГ-Бургас инж. Венелин Радков.
 
Скъпите карабини са оборудвани с абсолютно забранения термален оптически мерник.
 
Бандата се е придвижвала с джип 4х4 „Мицубиши Паджеро“, който е конфискуван при арестите. Бракониерите били въоръжени със скъпи карабини „Блейзър“ с термален оптически мерник с електронен преобразувател на образа. Общата стойност на иззетите оръжия надхвърля 40 000 лв. В лова им помагало специално обучено куче, а самите бракониери изобщо не подбирали дивеча, по който стрелят.