35-годишният Любомир Славов, по прякор Мазния, е арестуваният при спецакция снощи като тартор на Организирана престъпна група (ОПГ) за наркоразпространение, предаде "Флагман". Помориецът бил сериозен играч на пазара на дрога по Южното Черноморие. Той действал самостоятелно и не се отчитал на никого. За него работели около 20 души, т. нар. „лейтенанти“, които се занимавали с дребните дилъри надолу по веригата.
Славов е семеен, има едно дете. Завършил е спортно училище. Официално той се води безработен, но демонстрирал много висок стандарт на живот. Придвижвал се с черен джип „Порше Кайен“.

Мазния е изненадан вчера от маскирани полицаи, докато се препича на плажа. Босът тъкмо се разхлаждал със студена бира, когато е закопчан от тежковъоръжените ченгета. При акцията са открити почти всички видове наркотици.

Малко по-рано днес премиерът Бойко Борисов похвали служителите на реда за перфектно свършена работа. Той подчерта, че са събрани достатъчно доказателства, за да може групата да бъде уличена в разпространение на дрога.

Припомняме, че вчера на територията на Несебър и Поморие се проведоха паралелни операции по задържането на хората на Мазния. Акцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура и под надзора на ГДБОП и ръководството на ОДМВР-Бургас.