Вкус от детството: Четири лесни стъпки и сме обратно там (ВИДЕО)
Сладкият салам носи спомени от безгрижните и дълги летни вечери
1 пакет обикновени светли кръгли бисквити
50 грама масло на стайна температура
50 грама пудра захар
1 малко бурканче мармалад или сладко по избор
Започнете със слепването на бисквитите с любимия ви мармалад. Мармаладът е много вкусен - от шипки и е домашен.
Като ги слепите всички бисквитки ги оставете за 10 минути, за да се залепят наистина добре.
През тези 10 минути се разбива маслото с пудра захарта, докато не се получи пухкав крем.
Когато кремът е готов се поставя рулото върху прозрачно фолио и обилно го намажете от всички страни с крема.
Следващата стъпка е по-избор, но може да го поръсите със захарни пръчици, за да стане по-шарен.
Трябва да завиете получената смес във фолио и да го оформите като салам.
Сладкият салам трябва да бъде оставен в хладилника за няколко часа, за да се стегне добре.
Режем го по диагонал и сервираме.
Източник: vesti.bg, vbox7.com
Последвайте ни
0 Коментара: