Полицията в Германия е взела правилно решение да се намали до минимум изтичане на информация в социалните мрежи след трагедията в Мюнхен. Това заяви експертът по обезвреждане на взривни устройства Крис Хантер.
Ние достатъчно много използваме различни източници в интернет за получаване на информация, терористите правят абсолютно същото. При различни актове те са се възползвали от информацията по телевизията. Затова полицията в Германия намали изтичането на информация, като не огласяваше подробностите, заяви Хантер, съобщи RT.
 
Както БЛИЦ писа, полицията в Мюнхен на няколко пъти обяви в Twitter обръщение към гражданите да не публикуват снимки и видеа от мястото на събитието, за да не се пречи на разследването.
 
По мнението на експерта провежданите атаки в последно време значително са се изменили – както заради увеличението на техния брой, така и по техния характер. През последните 40 години са се използвали взривни вещества, докато в последните 18 месеца терористите са въоръжени с огнестрелно оръжие, допълва той.
 
Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА КЪРВАВАТА КАСАПНИЦА В МЮНХЕН!