Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов притежава огромна лятна къща на кървавата крайбрежна улица „Промнад дез Англе” в Ница, която стана арена на ужасяваща терористична атака с над 85 жертви и стотици ранени мъже, жени и деца. Това съобщиха пред „Уикенд” познати на скандалния ексградоначалникна морската столица, царувал в периода 1999 – 2013 година.
За щастие на Йорданов и близките му, по време на варварския терористичен акт с камион в Ница, белокосият политик бил на ваканция в италианския курорт Каляри заедно с украинската си съпруга Елене и съна им Петър.

Въпреки че се разминали с бруталната касапница, всички членове на семейство Йорданови били изключително травмирани и шокирани от трагедията.

Съпругата на варненския кмет – силиконовата красавица Елена, даже не желаела повече да стъпи в летния си дом и разпоредила слугите да опаковат целия фамилен багаж и да й го препратят в Швейцария.

„По всяка вероятност Кирил и съпругата му ще обявят къщата си в Ница за продан или пък ще я пуснат под наем за следващия летен сезон. Техният дом е луксозен, така че като нищо могат да взимат наем от 10 000 евро за седмица”, коментират познати на бившия варненски кмет.

Кирил Йорданов се сдоби с топ имота на крайбрежната улица „Промнад дез Англе” в Ница през 2009 година, докато все още колеше и бесеше във Варна. Тогава в морската столица плъзна мълвата, че имението е купено за смейващите 6 милиона евро. Някои твърдяха, че къщата била с размерите на прогимназия и че имала двор от над един декар.

„Мащабите на къщата на Киро в Ница са силно преувеличени от варненци, но наистина домът му е впечатляващ. Къшата е двуетажна, с просторен двор и външен басейн и е в близост до 5-звездния хотел с казиното на „Промнад дез Англе”, пред който паднаха най-много жертви. Имотът със сигурност струва поне два милиона евро”, обясняват познати на бившия варненски кмет. 

Къщата в Ница се води собственост на фирма, регистрирана в руския град Тюмен, в която пък основен акционер е третата и последна засега съпруга на Кирил Йорданов - украинката Елена Валеева.
Апетитната блондинка с огромен силиконов бюст е заможна дама още преди брака си с чувствително по-възрастни варненски кмет. Валеева бе съпруга на руския баровец Марат Валеев, от когото има две дъщери. Разправят, че след развода си с Марат Елена прибрала над 10 милиона евро, които инвестирала в имоти и бизнес.

Украинката все още е представител на немска фирма за продажба на медицинска апаратура и бизнесът й процъфтява. Тя прекарва по-голяма част от времето си в Женева, където има къща в близост до Женевското езеро, оценявана на близо четири милиона евро.

Запознати с нрава на властната Елена пророкуват, че тя вече е „прежалила” лятната къща в Ница и след като я продаде, ще търси с Кирил Йорданов друг имот на престижна европейска лятна локация.