Зора е единствената изцяло българска верига за IT, бяла, черна, климатична и офис техника. Компанията предлага последните технологии, въплътени във функционални и компактни продукти за всеки дом и офис.
Тази година Зора ще навърши четвърт век. През 1991 година в София отворя врати първият магазин и това слага началото на пътя към нашите клиенти чрез изграждане верига от магазини в цялата страна. Управлението на търговска верига „Зора“ е водено от непрекъснатият стремеж да предлага все по-добри и модерни решения на своите потребители. Затова компанията прави важна промяна – промяна, с която отново ще докаже, че успехът й е резултат на непрестанно развитие и усъвършенстване.
 
В годината на 25-тия си рожден ден  ЗОРА полага началото  на   съществена промяна на корпоративната си  идентичност и визия, предопределя пътя на развитие през следващия четвърт век. В първия магазин от поредицата е постигната среда, адекватна на иновативността и динамиката, с която се развиват технологиите. По  изключително успешен начин е решен въпроса с вътрешното пространство  на магазина, като място за  общуване за дигитално и футуристично изживяване. Постигнато е  съвършено единство  на  трите елемента  -  материал, форма и цвят, което предава  на средата усещане за достижимо бъдеще.
 
На официалното открива беше показано началото на промяната. Изцяло обновена корпоративна идентичност и визия беше представена от тримата управляващи съдружници на компанията – двигатели на прогреса на ЗОРА – г-н Георги Милушев, г-н Стефан Милушев и г-н Пламен Стойков.
 
Водещият на атрактивното парти по откриването - Орлин Павлов, поднесе на многобройните гости няколко свои изпълнения и отстъпи мястото си  на впечатляващия ANDROMEGA -  получовек, полумашина, той е първият мега робот в България, съвместяващ в себе си най-актуалните и спиращи дъха клубни ефекти, създаден с единствената цел да ви изпрати на магическо аудио-визуално пътешествие в друга реалност.
 
Всички станаха свидетели на емоционална и невиждана експлозия от звук и светлина! Изклюцтелно зрелищно падна белият воал, закриващ целия магазин, блясват светлините. Вратите се отварят и сякаш забравяте, че сте на планетата Земя.
Подготвеният  невероятен спектакъл  отведе всички присъстващи  в бъдещето, което за  Зора вече е настъпило  и  може да бъде определено  като – иновативност и  динамика инспирирани  от   космически  технологии  за постигане  на дигитално  и  футуристично изживяване присъщо на  съвременния човек.
 
Идейният проект е на архитектурно студио Cityscape  и в него са вградени  новите послания на ЗОРА за лесно общуване, достъпност и култ към научно техническия прогрес.