Във връзка със създалата се обстановка на напрежение в Турция от пресцентъра на партия Дром, разпространиха съобщение до медиите.
Считаме, че българското правителство трябва да има позиция за случващото се и тя да бъде представена пред международните медии. Причините поради, които българското правителство трябва да има позиция са поне две: Първата е това, че заради нарастващите безредици, вътрешните конфликти и реалната опасност от гражданска война в Турция  се създава предпоставка сегашното правителство да загуби контрол над границите си. Като най- застрашена е именно границата с България през която биха могли да влязат голяма част от сирийските бежанци, които по не официални данни са около  3  милиона души на територията на Турция.

И недай си Боже, един такъв процес би станал абсолютно   неконтролируем с нашия нищожен числен състав на армията, ако може да се каже, че имаме такава. Втората причина поради, която българското правителство трябва да изяви позиция най-вече пред Европейския съюз е това, че България е външна граница на Европейския съюз с Турция. Респективно врата към застрашаващата миграция от джихадисти , които убиват невинни хора в  Европа. България трябва да вложи максимални усилия пред европейските ни партньори и НАТО и да защити важността и значението на България в борбата срещу навлизането на джихадисти в Европа. Смятам, че изказването на премиера, цитирам:

„Силно съм притеснен от случващото се в Турция. Изпратихме още 200 военни на границата.” е абсолютно не достатъчно. Как биха се справили 500-600 наши военни срещу евентуална прииждаща вълна от няколко хиляди, а може би и стотици хиляди бежанци? Напротив, трябва да поискаме подкрепа от Европейския съюз и НАТО, с танкове и военни, които да защитят солидно не само нашата граница, а респективно и границата на Европейския съюз. При така създалата се ситуация в Турция и нарастващите терористични атаки в Европа, няма логика да ни бъде отказана такава подкрепа, защото тя би била в интерес на цяла Европа. Според нас това са първите стъпки, които трябва да бъдат предприети от българското правителство, за да защитим сигурността си. В случай, ако ни бъде отказана такава подкрепа от Европейския съюз, това би означавало, че сами трябва да поемем инициативата да се защитим,  така както вече други европейски страни го правят. Ние от ПП „ДРОМ”, бихме се ангажирали да предложим  млади роми, които да увеличат числения състав на пазещите границата ни. Примерно, можем да спрем временно парите за магистрали и  този бюджет да го насочим към опазване на нашата сигурност.