Къща за скромния наем от 1 лев се предлага в беловското село Дъбравите. Имотът включва голям двор от 1600 квадратни метра и според собственичката му Моника Александрова е перфектен за всякакъв вид насаждения. Мястото има селскостопанска постройка, ток, вода. Пътят до къщата е асфалтиран и осветен. Допълнителна екстра за бъдещия наемател е фактът, че селото е спокойно, без престъпност и с училище.
Символичният наем от 1 лев не е грешка или шега, а се дължи на инициативата "Имот под наем без наем" на Ирена Ненчева и група млади хора, съобщава "Марица". Идеята е собственици, които не могат да се грижат за къщите си, да ги дават на хора, които нямат къде да живеят или искат да се занимават със земеделие и животновъдство. Вместо пари наемателите дават живот на все по-празните български села.
 
Оказва се, че на този етап селските къщи са най-апетитни за чужденците. Вече има наети такива от англичани и руснаци. Около 70 % от участниците търсят домове, 30 % предлагат. До момента 7 къщи са станали обект на взаимна договореност. Обявите могат да се намерят във Фейсбук групата "Имот под наем без наем". Отскоро вече има и сайт със същото име.