Джон Гладуиш – съпругът на телевизионната водеща Нана, сподели как е посрещнал новината за диагнозата „рак”, поставена на жена му преди години. „ Когато разбрах, си казах: „Какво стана? Прекрасен живот и изведнъж всичко се обърна с краката нагоре”, каза той в предаването „Комбина” на Нова телевизия.
„Мъжът трябва да бъде човекът, който да покаже силата във връзката и да каже „Заедно ще се преборим”, заяви още англичанинът.
 
Самата Нана също направи лично признание: „Помолих го да ми обещае, че ако аз умра, което много хора ме уверяваха, че ще се случи, той ще продължи напред”. Това също означавало „да потърси щастие, може би с друга жена”. „Колкото и му да е трудно, той трябва да продължи напред и заради сина ни. Ако на мен ми е писано да умра, а на него да живее, значи в това е смисълът”, каза още водещата.
 
По думите й, тя вече е приела тежката болест като част от живота си и добави, че за нея е удоволствие да работи с хора със същото заболяване и да се опитва да им помага да се преборят.