Арменските специални части освободиха двама полицаи, които бяха взети в плен от въоръжените престъпници, превзели полицейския участък в арменската столица Ереван. Това съобщава РИА новости, позовавайки се на Службата за национална сигурност на Армения.
По-рано стана известно, че престъпниците държат в сградата осем стражи на ред. Сред тях е и заместник-началника на полицията в Армения Вардан Егиазарян. Съобщава се, че похитителите искат оставка на властта и освобождаване на опозиционния лидер  Жирайр Сефилян, който е обвинен в незаконно притежание на оръжия.

В момента се водят преговори с похитителите. 
 
В резултат на нападението е убит един полицай, двама други са ранени. В момента полицейското управление е блокирано от армия и спецчасти.
 
Лидерът на арменската опозиция и председател на партията „Процъфтяваща Армения” Наира Зограбян заяви, че с призиви към въстание не могат да се решават каквито и да е проблеми. Зограбян заяви това във връзка със събитията в Ереван.  
 
„С въстания проблемите не се решават. Групата или политическата сила, която няма зад себе си подкрепата поне на няколко десетки хиляди души, няма моралното право да говори от името на народа”, каза тя.