Пропуква ли се версията за терорист-единак? Ще хвърлят ли новите разкрития за касапина светлина върху това, кой всъщност е той и какви са били истинските му мотиви да посече хората като животни. Оказва се, че Мохамед Булел, който окървави Ница, е подготвял много внимателно своето нападение. Органите на реда съобщават, че терористът няколко пъти е посещавал крайбрежната алея и е изучавал околностите. Малко преди да посече хората със своя камион-убиец пък, Мохамед изпратил крупна сума пари на своите роднини в Тунис. Средства, които едва ли са по силите на един икономически мигрант, който трябва да храни съпруга и деца. А минути преди атаката той е изпратил таинствен есемес, в който иска да му се донесат още оръжия.
Камери за видеонаблюдение са за го запечатали по време на обиколката му в района на 12 и 13 юли, съобщава ren.tv. На кадрите се вижда как той шофира камиона и внимателно изследва местността.

По-рано бе съобщено, че няколко часа преди атаката Булел е изпратил на семейството си своя снимка и е написал, че се чувства щастлив.

"Той ми изпрати селфи и каза, че е щастлив, че в живота му всичко е наред", казва пред Mirror братът на терориста – Джабир. "По-късно, когато чухме за това, което се случва в Ница, започнахме да му изпращаме съобщения с въпрос дали всичко е наред при него. Писахме му съобщения до два часа сутринта", добавя той.

Малко преди терористичния акт Мохамед Булел успял да изпрати на роднините в Тунис около 110 000 долара.
 
„Той редовно ни пращаше малки суми, както правят повечето сънародници, работещи зад граница. Мохамед ни изпрати всичките си спестявания. Всичко, което е успял да спечели във Франция. Той работеше осем години. Това са всичките пари, които той е успял да спести във Франция”, разкри още брат му Джабер. Тоест ако се направи бегла сметка, Мохамед трябва да е печелил минимум по близо 1200 долара на месец с огромна горница в течение на осем години, за да може да си позволи такива спестявания. 

По традиция джихадистките организации дават на камикадзетата си пари, с които те свободно могат да разполагат. Някои вместо материални облаги получават обещания, че семействата им няма да страдат от липса на нищо, за да бъдат убедени да натиснат копчето. Освен пари, камикадзетата получават и обещания, че ще живеят царски насред рая заобиколени от ласките на многобрйни девици. 

Друго шокиращо разкритие за касапина дойде от съдържанието на последния есемес, който той е изпратил преди да сгази близо 100 души на крайбрежната алея. Мохамед е изпратил съобщението 15 минути преди атаката. То съдържа призив неидентифицирано лице да му докара още оръжия.
 
Телефонът на терориста бе намерен в каросерията на камиона веднага след трагедията.
 
При това не се изключва версията, че есемесът може да е бил адресиран до единия от вече седмината задържани във връзка терористичния акт в рамките на разследването на обкръжението на Булел. 



Братът Джабир Булел