„Неяснота, задкулисие и елементи на театралност“ - така лидерът на „Атака” Волен Сидеров описа пред К2 случилото се в нощта на 15-ти срещу 16-ти юли в Турция. Сидеров изрази недоумение защо никой не пита всъщност кой е този, който прави преврат и какво иска.
„Превратът не е спортно състезание, а политическо мероприятие“, каза Сидеров и отбеляза, че във военния преврат в Турция са липсвали аргументите за това каква промяна се търси.
 
„Защо не се обяви лице, лидер на този преврат, който да каже: „Аз съм еди-кой си, не съм доволен от Ердоган, той е лош. Искам да въведа следните промени”, попита Сидеров.
 
Лидерът на „Атака” заяви, че ще бъде добре да се свика Консултативен съвет за национална сигурност, както и извънредно заседание на НС, за да се покаже загриженост към случващото се в южната ни съседка. „Сега е моментът да се прекрати безконтролния трафик на хора от Турция”, изтъкна той.
 
Сидеров отбеляза, че има разнобой в позициите на премиера, президента и някои от министрите особено след срещата на върха на НАТО във Варшава.
 
„Българските избиратели трябва да помислят много добре преди да посегнат към бюлетината. Да изберат президент, който да мисли отговорно, патриотично, преди всичко за българския интерес, да не бърза да се изцепва по отношение на други държави и да води една по-сдържана и по-неутрална политика. България не е от Великите сили, за да дрънкат оръжия и да участваме в сценарии за показване на мускули“, каза Сидеров и допълни, че трябва американските бази в България да бъдат закрити и да бъде заявено категорично, че България не иска враждебни отношения нито с Русия, нито с Турция.
 
Според Сидеров при създаване на флотилия в Черно море би се нарушила спогодбата от Монтрьо. Той отчете, че премиерът Борисов е заявил правилна позиция по темата за това Черно море да бъде демилитаризирана зона, в която да няма войни, а да се развива туризъм, търговия и добив на нефт и газ.