Турските сили за сигурност завършиха операцията срещу пучистите в централата на Генералния щаб на турската армия в Анкара, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от световните агенции. Фракция в рамките на въоръжените сили се опита да свали турското правителство тази нощ с помощта на танкове и хеликоптери. Опитът им бе осуетен, след като президентът Реджеп Тайип Ердоган призова поддръжниците си да излязат на улиците в подкрепа на демокрацията.
Държавната Анадолска агенция съобщи, че всичките военни в Генщаба в Анкара, замесени в опита за преврат, са били задържани. Полицаи от силите за борба с тероризма ще извършат "внимателно претърсване" на централата, предаде още агенцията.

Телевизия НТВ излъчи кадри, на които се вижда задържането на турски полковник и други военни. Видеото показва как те са обискирани от специалните сили, а после някои коленичат на земята с ръце зад главата.

"Хюриет" съобщава, че някои от задържаните войници са казали на следователите, че не са знаели, че са част от опит за преврат, а им е било казано от командирите, че участват във военно учение.

Източник: БТА

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА СЪБИТИЯТА В ТУРЦИЯ!