Всички полети от Истанбул до София и обратно до края на деня са отменени. Това съобщиха от пресслужбата на летище „София“. Отменени са и два чартърни полета от София до Анталия. ​​​​​​​
Ще бъде осъществен само полетът от Анталия, който трябва да пристигне в 16.30 часа, съобщава БНР. 

Като пряка последица от събитията в Турция, тази сутрин бяха отменени два полета до и от София. Очакваше се по разписание да се изпълнят двата полета след обед. Българи останаха блокирани през нощта на летище „Ататюрк“ в Истанбул поради случващото се там. През нощта пътници на „Бритиш еъруейс“ кацнаха на летище „София“, вместо в Истанбул, но след зареждане на самолета с гориво са отпътували обратно за Лондон.

По-рано Ердоган заяви, че компанията „Търкиш Еърлайнс“ е възобновила полетите си тази сутрин. От истанбулското летище „Сабиха Гьокчен“ съобщиха за Ройтерс, че ще продължат да приемат и изпращат самолети.

Първият отменен полет от Истанбул за София беше за 9.05 часа, а вторият – в обратна посока, за 10.00 часа. Заради отменените полети имаше опашка от чакащи пътници пред гишетата на турските авиолинии, в опит да презаверят битите си.

По обяд летище „София“ информира, че не са отменени и остават планирани другите два полета на турските авиолинии към летище „София“. В 14.10 часа се очакваше да кацне самолет от летище „Ататюрк“ и да излети обратно в 15.05 часа.

Повишени са и мерките за сигурност - повече наблюдения, с повече служители по сигурността, повече екипи има и от специализирания отряд за борба с тероризма.

От Летището в Пловдив съобщиха, че няма пренасочени полети към него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА СЪБИТИЯТА В ТУРЦИЯ!