При пиянска свада във Велинград мъж на 24 години е бил намушкан с нож, след което е починал. Все още живият Марио бил намерен от ченгетата в щахта, там бил захвърлен след кървавия екшън. Извършителят на убийството-Мехмед Бозов от село Кръстава, е задържан в ареста на полицейското управление на курортния град. Трагичната случка се разиграла около 01.30ч. в събота в близост до питейно заведение във Велинград.
Възникнало спречкване и скандал между велинградчаните И.Д.- 36г., П.В.- 22г., И.Х.- 19г., К.Т.- 31г., М.Д.- 24г. и 36-годишния М.Б. от село Кръстава. Всички  те били приятели и били заедно на разпивка. Няма яснота до момента от какво е пламнала искрата на скандала, но всички са били мъртво пияни, казаха за БЛИЦ разследващи. 

Солидното количество алкохол бързо разгорещило страстите и за минути скандалът прераснал в сбиване. Тогава Мехмед Бозов извадил нож и успял да нанесе наранявания на трима от опонентите си, като най-сериозно засегнат бил Мария Д. Той  открит в шахта едва дишащ и е е транспортиран и настанен в МБАЛ-Велинград, но малко по-късно починал. Междувременно на мястото били изпратени екипи на РУ-Велинград, които установили всички участници в свадата.
Извършителя Мехмед.Бозов е заловен, открит е ножа, с който е извършено престъплението. За случилото се незабавно е уведомена Окръжната прокуратура в Пазарджик. Първоначално за срок от 24 часа са задържани четирима от мъжете, като срока на задържане спрямо М.Б. е удължен от прокуратурата със 72 часа. Работата по документиране на случая продължава и към момента.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ