ЦСКА е болка в сърцето, гордост, която не може да бъде описана с думи. ЦСКА е огънят, който те кара да си жив. ЦСКА не е изкуствен сбирток за заобикаляне на закона. ЦСКА е вярност и чест! Поне за мен е така, вярвам и за много други.
След скандалното решение на властта да прехвърли светинята "Българска армия" и базата в Панчарево на Гриша Ганчевия хибрид, истинските фенове на ЦСКА не могат да си намерят място. Стотиците хиляди фенове на "армейците" отказват да повярват, че любимият им тим е погребан и ще са принудени да скандират за провинциален отбор, пременен в емблемата на любимците им.

Емблема, красяла гърдите на Симолията, Пенев, Денев, Паро Никодимов, Жеков, Стоичков, Костадинов, Трифон, Митко Бербатов, Стенли, Марто и стотиците играчи, които са карали трибуните да настръхват.

Сега ЦСКА е подменен. Скандалното решение за легитимацията на отбора от Ловеч, облагодетелства единствено Гриша Ганчев, който не се поколеба да използва феновете като жив щит от двете престъпления, за които е изправен пред закона - ръководител на престъпна група за данъчни престъпления и закана за убийство срещу шефа на НАП Красимир Стефанов.

Има ли държава дори в третия свят, в която един отбор да се ръководи от подсъдим за две тежки криминални деяния? Ако откриете такава държава, покажете ми я!

Вярно е, че сме държавата на късата памет, но всички си спомнят онзи мач, в който отборчето на Ганчев победи "червените" с 8:0 и как бяха пробити няколко играчи. Та само преди три години същата персона дезертира от "Армията", след като преди това тържествено се закле във вярност. Да припомням ли как бяха откраднати двама от любимците на сектор "Г" Менди и Косоко и защо се озоваха в Ловеч?

Скандалното решение за базите автоматично праща в небитието и 14-те милиона данъци, които ЦСКА дължеше на НАП. Нещо повече - подобно скандално решение няма как да ти осигури подкрепата на трезвомислещата цесекарска общност и ще насъска срещу теб не само нея, но и вечните им съперници от "Левски".

Хитрецът от Микре едва ли ще оцени огромния жест, който направи за него правителството, като се имат предвид топлите му отношения с БСП. Личната му адвокатка Татяна Дончева вече се носи на крилете на вятъра и мечтае за президентска номинация. Слугите му в медиите се радват на трохите от трапезата и попиват всяка капка вино. А този мач едва ли ще свърши добре. Вече сме го гледали.

Ивайло КРАЧУНОВ

П.П. Знам как ще реагират определени "хора" на позицията им. Спрях да обръщам внимание и на заканите за убийство от сподвижниците на хитреца от Микре. Знам, че ако ми се случи най-лошото, то поне ще е в храма на сърцето ми...