Музикалните  сценични изяви на ДесиСлава започват още от детска възраст, когато започва да печели награди на фестивали, заради уменията си с лекота да изпълнява сложни песни от българския автентичен фолклор. Малко след това става основен солист на оркестър „Раднево“. Това дава възможност да бъде забелязана от една от най-именитите български народни певици – Вълкана Стоянова, която я прави своя възпитаничка и не след дълго я обявява за своя единствена възможна музикална наследница сред всичките й ученици. През 1998 г. сключва договор с “Пайнер” и издава първия си албум, като 5 години по-късно напуска компанията след серия от спекулации. Започва работа като самопродуциращ се изпълнител в продължение на почти 10 години. След това се връща в най-голямата фирма и отново е на върха. 
Пред репортер на народното издание певицата разказва за първи път за връзката си с ММА-боеца  Благой Найденов, отношението на сина си към него, както и за отношенията с бившето си  гадже - Зарко.

ДесиСлава - открита, истинска и до болка реална - само пред “ШОУ”!

- Деси, първо да ти благодаря, че се съгласи да отговориш на въпросите на “ШОУ”. Къде те откривам?
- В момента съм в “Слънчев бряг”. Тъй като имам няколко участия по морето през няколко дни и реших да съчетая работата с лека почивка. Сега съм на балкона на хотела.  Веднага след като приключим, влизам в морето. /смее се/

- Работиш ли върху нещо ново, би ли издала малко за нас?
- Ако трябва да съм честна, много мислих какво да направя. Имам две полуготови песни и не мога да реша коя да запиша. От една страна, е добре да пусна песен, но от друга, последната ми песен „В друг живот“ се възприема много добре и се притеснявам да не „убия“ енергията й. Но ще видя – аз съм човек на емоциите – до дни ще реша какво да направя.

- Вече от около една година отново си в “Пайнер”. Трудно ли ти беше, когато се продуцираше сама? Защо напусна и защо се върна?
- Напуснах, защото имахме различия по отношения на това какво искам да пея. Върнах се и за секунда не съжалявам за решението си! Когато бях самопродуциращ се изпълнител беше наистина в пъти по-трудно, и то не толкова заради това, че участията са малко, защото аз участия имах. Трудното беше да си позволиш добри композитори, текстописци и аранжори и след това – снимачен екип. Една хубава песен и клип са нещо скъпо. Когато успееш да го направиш, няма къде да се види и повечето хора дори не разбират, че ДесиСлава има нова песен! Това ме мъчеше най-много….. Отивах на участие и децата ме питат - ти кога ще имаш нова песен, а аз съм издала песен преди седмица…. Ето това е причината да се върна. Исках продукцията ми да достига до хората! 

- По-добри ли са условията сега за ДесиСлава, отколкото преди години?
- Различни са. Няма по-добри условия от преди. Нещата много са се променили – във всяко отношение. И ние, изпълнителите, както и продуцентите, трябва да се променят, за да отговорят на изискванията на пазара. Просто защото и публиката е различна…. Доволна съм, това е най-важното!

- Кой е най-скъпият клип, който си направила до момента в кариерата си? Би ли ми разказала някоя интересна случка от снимачната площадка?
- Най-скъпият клип е преди доста години – този с Азис – „Жадувам“. Наистина невероятна продукция! Но ще кажа нещо – не винаги скъпият клип означава добър клип. Когато има идея и добра реализация, парите не са водещи. 



- Деси, няма как да пропуснем въпросите за една от най-известните светски двойки в момента - ти и Благой! Ще ни позволиш ли да надникнем малко в тази прекрасна история?
- Ние публикувахме снимки, от които стана ясно, че имаме отношения, но ако трябва да съм честна, нито аз, нито той искаме някаква излишна публичност. Засега се радваме на едни хубави истински чувства, пък да видим…

- Колко време сте заедно и как се запознахте?
- Няколко месеца сме заедно. Запознахме се на едно мое участие. В интерес на истината на няколко места по жълта преса и сайтове написаха за наши отношения още на това участие, а ние въобще не се познавахме. Той беше с приятели на една маса, аз пях на компанията и съм застанала до него, снимали са ни 

и започнаха „разказите по картинка“ 

Реално това ни е запознанството. Дълго след това не се чувахме и виждахме, защото аз преживявах драматична раздяла.

- Защо Благой… Какво хареса в него? Кога разбра, че си влюбена? 
- Първоначално бяхме приятели, които излизаха с други хора в една компания. Така лека по лека, нещата се случиха. Приличаме си по много неща и ни е хубаво заедно! 

- Какви малки жестове и изненади е правел за теб? Романтичен ли е?
- Много е романтичен и непрекъснато ми прави изненади! Цветя, подаръци, мили жестове има много към мен! Това, което наистина много ме впечатли, дори качих снимката във фейсбука си - бях в Лондон и Манчестър за две участия и като се върнах, заварих разпилени листчета от рози и с малки свещи изписано „Обичам те, любов моя“. Беше много мило! Сълзите ми потекоха от вълнение…



- Заедно ли живеете и ако не, имате ли такива планове? А планове за деца и брак?
- Нека не избързваме. Прекалено малко време сме заедно, за да правим подобни планове. Никой никога не знае какво му е писано … Ще видим!

- Пишеше, че си му подарила кола за 130 000 лв. Толкова щедра ли си?
- Ох, колко неща още пишеше… Няма такова нещо! Правила съм му подаръци, както и той на мен. Колата, с която са засекли Благой, е моята и тя не струва 130 000… И да, принципно съм щедра към хората, които обичам и които са важни към мен, но в рамките на разумното!



- Имаше много негативни коментари, свързани с възрастта му? Ти беше ли притеснена от тази голяма разлика? 
- Има непрекъснато негативни коментари – свикнала съм с тях. Няма да лъжа, притеснявах се от разликата в годините, наистина. Аз осъзнавам, че разликата ни във възрастта е голяма, но когато се оказа, че това няма значение нито за него, нито за мен, нито за хората около нас – какво значение има какво се коментира! Знаете ли колко връзки има между хора на сходна възраст и нещата не вървят! Искам да съм щастлива, искам човекът до мен да ме прави щастлива, без значение на колко години съм азили той! Дори не мисля да си правя труда да давам примери за успешни връзки между хора с разлика във възрастта… 

Искам да си живея живота – прекалено е кратък, за да се съобразявам с мнението на хората!

- А синът ти Майки как реагира? Обвини ли те, или те подкрепи?
- Майки много ме подкрепя – той харесва Благой, разбират се чудесно и когато Майки вижда майка си усмихната – няма за какво да ме обвинява….

- Готова ли си да станеш майка за втори път? 
- Това зависи от двама души. Понякога си сигурен, че си намерил човека и си готов, но се оказва, че не е така… Както и обратното. Да имаш дете, е Божа работа, затова нека си остане такава...

- Преди време във “ВИП брадър” цяла България беше затаила дъх в очакване какво ще стане между теб и Зарко. Преживя ли го вече?
- Има моменти, в които съжалявам, че толкова лични неща станаха достояние на много хора, но аз съм много емоционална и не мога да контролирам това… Времето ще покаже дали съм го преживяла.

- Чувстваш ли се виновна, за края на връзката ви? Чувала ли си го скоро и как коментира той новата ти връзка?

- Не се чувствам виновна за края на връзката ни! 

За него нямам представа – не поддържаме контакт, за да знам.

- Деси, разкажи ми за майка си. Знам, че тя е най-големият ти приятел. Какво смята тя за сегашната ти връзка?
- Майка ми вече 3-та година живее в Лондон. Чуваме се, но е различно, когато не е до теб. Тя, както и всеки родител, когато вижда детето си щастливо, се радва за мен. Сега след две седмици, за рождения ден на Майки /21 юли/, ще си дойде за няколко дни. Както и сестра ми от Швейцария Ина с племенницата ми Вивиън и ще бъдем пак едно голямо семейство.


Май 2016 г. Деси с майка си в Лондон

- Четох някъде, че тя си търсела нов мъж в сайт за запознанства? 
- Няма такова нещо. Тя работи много усърдно в Лондон, там хората нямат време за глупости и най-важното – нямат време за толкова клюки и интриги.

- Кое е най-грозното нещо, което си прочела за себе си, и те е наранило много?
- Оооо, много неща са ме наранявали, затова много рядко чета по преса и в интернет за себе си. Лошото е, че в последно време си позволяват да пишат глупости за сина ми, което ме дразни много. Но се надявам, че той е вече  достатъчно зрял и не вярва на глупости.

- Как е Майки? Къде ще прекара лятото? 
- Майки е много добре, не за друго, а защото е във ваканция!  

С приятели ходи често на един басейн в Пловдив, но ще бъде с мен десетина дни на море – тук на нашето Черноморие. И после – се връща да чете книги – че за лятото са им дали много за четене.

- Вижда ли се често с баща си?
- Баща му е в чужбина, затова най-вече общуват чрез скайп и вайбър. 

- Забрави ли периода, когато си била жертва на домашно насилие от страна на бащата на Майки? Успя ли да му простиш? 
- Да, простила съм, но няма да го допусна отново. Това е важното – да разбереш, че ти не си виновна за това и каквото и да правиш, 

не е редно да бъдеш удряна 

И не трябва да се търпи, а да се действа! Това е и съветът ми към други жени – не се примирявайте!


Изпълнителката с най-голямата си гордост – сина си Майки

- Каква майка е ДесиСлава? На какво искаш да научиш сина си, по какво не искаш да прилича на теб?
- ДесиСлава на моменти е най-добрата майка, в други моменти – най-строгата майка, в трети  – най-изискващата майка, в четвърти – майката, която иска да компенсира липсата си – толкова много емоции бушуват в мен! 

Майки прилича на мен по много неща – емоционален е много, с добро сърце е, състрадателен, мил, иска да помогне, раздава се! Но аз съм една деликатна, премълчавам си много пъти много неща, за да не нараня някого, за да не обидя някого… Докато Майки е много искрен – като не му харесва едно ядене, си казва, като не му се ходи на басейн – си казва, като не иска да общува с някого – си казва – много е директен и много отговорен!  Знам, че когато ме няма, той ще се оправи! Ще си сготви, ще си напише домашното, ще се прибере навреме… Просто е много оправен! 



- Разкажи ми за приятелствата във фолка. Кое е твоето най-силно приятелство? 
- За добри познанства мога да говоря. Аз съм изключително неконфликтен и добронамерен човек,  разбирам се с всички и имам добри отношения с всички колеги. 

В последно време сме близки с Галена. Въпреки мнението и писанията на много хора, че приятелството ни е лицемерно, факт е, че не е такова. И няма защо да е такова. Ние сме близки, споделяме си, даваме си съвети…. 

- Как така се преоткрихте и разбрахте, че си пасвате? Ами Галин, твоят бивш съпруг и мъжът до Галена - разбираш ли се с него? 

- Никога не съм била омъжена, освен за Галин 

С Галин се разведохме и поддържаме добри приятелски отношения. Никога между мен и Галена не е имало напрежение. Не за друго – тя започна връзката си с Галин много след като ние се разделихме. Четох милион глупости, но между нас с Галя съперничество няма, защото ние не сме делили един мъж. Ние двете си приличаме, харесваме много подобни неща, аз искрено й се възхищавам за амбицията, за хъса, за удоволствието, с което работи, а тя работи много! Двете си излизаме заедно, забавляваме се, понякога и Галин идва и всичко е чудесно! Няма напрежение, няма интриги, само приятно прекарано време! Даже често двете с Галя сме контра на Галин! /смее се/

- Приятелка ли си още с Азис и ако не толкова - какво ви раздели?
- Приятели сме, разбира се. Ние може да се караме, да не се виждаме известно време, но между нас има нещо, което ни кара в някакъв момент да се търсим. Когато сме заедно, когато общуваме – има една особена химия...  И си мисля, че ще бъдем приятели винаги.

- Разкажи ми някоя история от твое пътуване?
- Ами аз почти прекарвам живота си на път, на колела. Непрекъснато съм в колата – там имам възглавничка и одеялце, водичка и ядки – като мини дом. Какво ли не се е случвало – да закъсаме, да спукаме гума, да набием рязко спирачки, за да не бутнем някое заблудило се диво прасе… Но важното е, всичко да има щастлив край.

- Имала ли си пътен инцидент и какъв шофьор е ДесиСлава?
- Имала съм, отдавна беше. Катастрофирахме, но за щастие не тежко и всичко се размина! Беше на път за участие. А иначе, Десислава е добър шофьор, просто защото й се налага често да кара, но не й харесва да кара в София. 
   
Едно интервю на Костадин КОСТОВ




Върнала се в “Пайнер”, когато се почувствала силна

Върнах се в “Пайнер”, когато имах доста участия, бях направила добри песни като „Мойто зайче“, песента с Nana „Cotton Candy“, бях лице на “УНИЦЕФ” и ментор в „Гласът на България“…. Така че коментари от типа на това, колко зле съм била и затова съм се върнала, са несериозни. И аз заради това се върнах с гордо вдигната глава! Няма да лъжа, имала съм трудни моменти, особено покрай неуспялата ми телевизия, но това са били уроци за мен и в тези тежки моменти, не се върнах в “Пайнер”. Върнах се, когато се почувствах достатъчно силна и със самочувствие!, разкрива певицата.



Посиняла по време на снимки

Спомням си, докато снимахме „I like“с Мариан Кюрпанов, ние снимахме летен клип, а градусите бяха буквално под нулата. Аз съм от хората, които държат да се получи най-доброто възможно и се раздавах до последно. Малко преди края, режисьорът ми казва: „Деси, дай да починем, не за друго, но устата ти е посиняла, тялото ти е настръхнало, просто се вижда, че умираш от студ, дори да не искаш да си го признаеш“. И аз наистина бях замръзнала, но не исках да спира снимачният процес… Много жертви правим всички непрекъснато, но като видиш крайния резултат, в повечето случаи си е струвало!, изповяда ДесиСлава.