Според Autocar английският милиардер и луд фен на легендарния модел на Land Rover - Джим Ратклиф, иска да възроди производството на Defender, което приключи по-рано тази година. Той вече е влязъл в преговори с изпълнителните директори на Jaguar Land Rover, но детайли върху това дали иска да закупи правата за производство, или поточната линия, или пък двете накуп не са ясни.

С все по-затягащите се стандарти за екология и издържливост на купето, идеята на английския милиардер изглежда малко наивна, но желанието е един от най-силните мотиватори. Друг е въпросът, че прехвърлянето на права изисква прекалено сложна и обемна бюрокрация, която не знаем дали ще бъде по силите на малък екип.

Подобна бе и причината за прекратяването на производството на модела, защото от компанията просто не виждаха смисъл в развиването му за в бъдеще. Последните серии от модела бяха предназначени основно за колекционери и фенове, а такива по света има много и то поколения от тях. Занимаващият се с производство на химични материали Раклиф, е и един от тези последни купувачи, които са се снабдили с финалната серия.

От компанията гласят нов заместник на модела, но той няма да има дори и малко общо с един от най-класическите и обичани офроудъри по света, останал с непроменена форма от близо 70 години. 

Източник: Fakti.bg.