Руските военни поготвят операция "Възмездие", която трябва да накаже жестоко терористите, свалили вертолета в сирийската провинция. Това съобщава за "Коммерсантъ" източник от органите за военно управление. Той уточнява, че джихадистите са свалили на Ми-25, а Ми-35.
Изданието пише, че руските военни подготвят два варианта за наказателната операция "Възмездие" във връзка с гибелта на летците Ряфагат Хабибулин и Евгений Долгин. 

Първият - това е увеличение на количеството наполетите на бойната авиация от авиобазата Хмеймим, където в режим на постоянна готовност са бомбардировачи Су-34, а също така изтребители Су-30 и Су-35. Но този вариант може да повлияе на режима на примирие, който е въведен в различни области на Сирия и е съгласуван със САЩ и оглавяваната от тях коалиция, обяснява събеседникът на "Коммерсантъ".

Вторрият вариант предвижда участие в операция "Възмездие" на палубната авиация на руския крайцер "Адмирал Кузнецов" - около 15 изтребители СУ-33 и МиГ-29К/КУБ и десетина вертолета: Ка-52К, Ка-27 и Ка-31, отбелязва изданието.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ВОЙНАТА В СИРИЯ