Организаторът на похода на руските рокери „Нощни вълци“ в България Марин Маринов е завел дело срещу блогърa Асен Генов за хулигански подбуди. Новината бе съобщена от самият Маринов.
Марин Маринов е частен детектив, известен от февруарските протести. Той беше и преговарящ с експремиера Пламен Орешарски. Известен е и като последният шеф на охраната на убития подземен бос Иво Карамански - наричан "Кръстника на българската мафия". Протестираше и срещу ислямския молитвен дом в столичния квартал „Люлин".

Според него Генов подклаждал и подвеждал хората към агресивни действия срещу такива, които са по-скоро „културни туристи“. „Да оставим и лъжите, че те са агенти на Москва и ги финансират службите. Няма такова нещо. Това много лесно може да се провери. Освен това има и заплахи за убийство – като кажеш на моторист, че ще му сложиш пирони пред мотора, това значи да го убиеш. Една кола ще спука гума, но мотористът пада и може и да умре“, каза Маринов, цитиран от Topnovini.bg.

Бившият гард на Карамански уточни, че именно той е завел делото, тъй като подписът му като организатор, стоял пред полицията и общината. „Заведохме до съда и прокуратурата иск Асен Генов да бъде разследван и осъден за тези престъпления по Наказателния кодекс, като подбуждане към хулигански прояви и т.н. Няма как такова нещо да бъде допускано, защото хората четат и има достатъчно ненормалници, които могат да го направят“, допълни Маринов.

Той коментира и напрежението по време на похода в Бургас, където възникна скандал и сбиване между две групи – протестиращи срещу рокерите „Нощните вълци“, близки до руския президент Владимир Путин и мъже и жени с камуфлажни дрехи от Воински съюз „Васил Левски“ и организацията „Шипка“. За Маринов това е безплатна реклама, направена от американофили.

„Ако не бяха повдигнали темата Асен Генов и компания с хвърляне на камъни и т.н., масла да разливат по завоите, походът сигурно щеше да мине тихо. Целта беше да се видят славяни със славяни. Докато славянската ни кръв е под въпрос, то източното православие, писмеността и почти еднаквият език, е нещо много важно“, категоричен бе Маринов.

За децата, с носии, които посрещнаха рокерите в София, той заяви, че знаел, че ще ги посрещат, но защо са били взети деца, нямал представа. „Очаквах, че ще има народни носии, но не деца. Има достатъчно фолклорни групи, които харесват Русия. Това все пак не е скандално, че хора са посрещнати с хляб и сол. Скандал щеше да бъде, ако тези деца хвърляха камъни. Те не са направили нищо лошо“, подчерта Марин Маринов.

Преди дни Асен Генов заяви, че е недопустимо една групировка, която се финансира от военното разузнаване на чужда държава и от правителството на тази държава, да бъде допусната у нас.Според него имало достатъчно данни, че групировката се финансира и от оргнизираната престъпност в Русия.