Ямболският ловец на бежанци Динко Вълев, прочул се като душманин на арабски емигранти, влизащи незаконно в България през границата с Турция, е обявен за един от заклетите врагове на терористичната групировка "Ислямска държава". Това разкри служител в аналитичния отдел на ДАНС, който отговаря за събирането на информация от забранени сайтове, финансирани от терористите на ИДИЛ, пише "Уикенд".
Според думите му Динко Вълев е попаднал в списък от над 1000 души, за които терористите от "Ислямска държава" са готови да дадат награда, ако бъдат ликвидирани, а покушението срещу тях - филмирано и доказано.

"Куриозното е, че Динко е единственият българин, който е цел на групировката. Наградата за главата му е 50 000 долара. Информация за него се е поящвила в няколко ислямистки интернет сайтове, за които има недвусмислени данни, че са финансирани от терористите от ИДИЛ", признава служителят в ДАНС.

В обявата на "Ислямска държава" се казва, че Динко е предводител на паравоенен отряд, действащ на българо-турската граница, в който членуват десетки мъже.