Младо момиче, болно от неизлечимия СПИН, удари шамар на цялото общество с изповедта си. Вие искахте „разкрепостеност“, „разпуснатост“, „свобода“, пише то в обръщение към възрастните.
Ето какво казва още младата жена:
 
„Нека писмото ми прочетат и младите, за да се замислят. Пожелавам им да не повтарят чуждите грешки. Аз съм на 18 години. Казвам се Олга. Фамилия няма да пиша. Вече две години аз съм болна от СПИН. Не съм сама в болницата, тук имам приятелки и приятели като мен. Сега на всичко гледам по друг начин, за разлика от преди.
 
Искам да попитам всички възрастни хора и особено тези, които имат власт: „Защо вие, възрастните бутнахте под „танка“ нас, вашите деца? Защо ни смазахте чрез с...с, порнография, наркотици? Вие сте виновни, затова че умираме!“ Вие искахте „разкрепостеност“, „разпуснатост“, „свобода“. Вие проповядвате свободни връзки, афиширате артисти-пед...ли. Вие ни внушавате, че така живеят всички! А ние умираме! Ние няма да имаме любов, семейства, няма да родим деца. Вие разбирате ли какво става с нас, поколението, което идва след вас? Ние сме още живи, а вече ни няма. Лишиха ни от детство, откраднаха нашето бъдеще.
 
Когато срещам на улицата стари хора, гледам ги и ме обхваща странно чувство. Обида, злоба, безизходица, страх, завист, безсилие и невъзможност нещо да променим. Ето вие сте доживели до 60, 70, 80 и повече години, които ние няма да доживеем! Ще умрем млади! Защо? За какво? Защо не ни научихте на понятия като „срам“, „позор“, „нравственост“, „любов“, „целомъдрие“? Четирима мои приятели, довчера ученици, умряха. В моргите лежат младежи. Вече се погребваме един друг… Защо ни наложихте вашият „безопасен с ...с“? По- добре да орем на полето, да караме трактор, отколкото да умираме в скъпи коли, болни от СПИН.
 
Вие положихте всички усилия да ни развратите, тръбейки по всички средства за масова информация за „онези работи“ и за „съвременният начин на живот“. Престорено свенливо в училище ни „отваряхте“ очите, колко е добре „да го правим“ не в мазетата, а „цивилизовано“, убеждавахте ни да сме „разкрепостени“, да отхвърлим „престореният срам“, показвахте ни филми, брошури. Вас никой няма да ви осъди за това. Не сте убили никого собственоръчно. Защото такива престъпници сега не се осъждат, напротив поощряват ги, дават им власт. И вие продължавате да правите това с други деца, по-малки от нас.
 
Спрете! Колко щях сега да съм благодарна, ако някой беше изтръгнал цигарата от ръката ми, ако беше ме нажулил отзад с коприва, тогава когато още можех да бъда спасена, да бъда „издърпана из под танка“. Помогнете на тези, които не са равнодушни, да спрат това, което става в цялата страна. Помогнете да спре безумието. Трябва спешно в средствата за масова информация да се въведе цензура, забраняваща всякакви развращаващи предавания, порнофилми, реклами на алкохол и цигари. Кой управлява този „танк“? Пияници, ге...ове, „освободените“ от срам и отговорност?!
 
А ние сме под тях… Нас ни прегазиха.“