Стрелбата в Сърбия, при която загинаха петима души, а над 20 бяха ранени, може да е заради любовна драма. Припомняме, че въоръжен мъж откри стрелба в заведение в град Зренянин малко след 1,40 часа местно време.
38-годишният Саница Златич първо убил жена си и след това открил безразборна стрелба в заведението, уточнява abcnews.go.com.
 


Саница

„Мъжът първо влезе в кафенето, видя съпругата си, която се забавляваше с група приятели, и просто излезе. Малко по-късно отново се върна, приближи се до нея безмълвно и я застреля. После откри огън във въздуха. Звучеше като фишеци в началото, всички започнаха да падат. Беше пълен хаос”, спомня си ужасът Светозар Манойлович - един от ранените.
 


Убитата съпруга на стрелеца

Сръбският вътрешен министър Небойша Стефанович заяви, че един от мъжете в кафенето в крайна сметка успял да грабне оръжието от ръцете на мъжа, когато той се опитал да избяга. Наблизо обаче имало полицейски патрул и стрелецът бил задържан светкавично. Той каза, че вероятно мотивът е ревност.

Стефанович заяви, че автоматичното оръжие, с което е стрялно е незаконно. "Това беше напълно неочаквано", каза Стефанович, говорейки пред злополучното кафене "Makijato". "Не е имало признаци на всички, хората ни казват, че той е бил напълно спокоен човек", каза той.



Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!