"Ние правим такива неща, които за нас са истина. И тази истина попада на болно място. Трудно е тази истина да бъде разбрана и няма как да мине без мръсни номера." Това заяви пред bTV един от "Нощните вълци" на руския президент Владимир Путин.
Вчера рокерите пристигнаха в София и пред храм-паметника "Алексаднър Невски" напрежението на няколко пъти ескалира.

"Хората не могат да се поберат в кожата си. На 9-ти май миналата година имахме поход към Берлин в чест на Деня на победата. В Прага се бяха събрали някакви хора, наркомани, които протестираха с някакви флагове и дори не знаеха защо са там. Просто има хора, на които не им хареса това, че ние казваме истината за историята", каза още мотористът.

"Нощните вълци са създадени през 1989 година в Москва. Сред основателите е Александър Залдостанов, известен с прякора Хирурга. С годините клубът създава собствен рок клуб, организира концерти и мотоциклетистки сборове. Често ги сравняват с американския мотоклуб "Хелс Ейнджълс", които се свързват с престъпна дейност.

"Тук въобще няма място за сравнение. "Хелс Ейнджълс" е американски клуб. Ние се отнасяме с уважение към това, което те правят, както и към всички останали клубове. Ние и "Хелс Ейнджълс" имаме съвсем различни възприятия за света. Те са по-скоро бандити, ние сме патриоти. Ние изминаваме пътя на победата. В нашия клуб има категорична забрана за наркоманията, сектанството, проституцията. Те са несъвместими с нашите идеи. Всякакви криминални дейности са категорично забранени", категоричен е рокерът от "Нощните вълци".

"Ние уважаваме нашия президент Путин. Бихме искали да се виждаме по-често с него, но за съжаление няма как. Той дойде веднъж на наше събитие. Уважаваме го, защото той го прави искрено и от душа. Опитва се да помага по всякакъв начин на държавата. Той е добър лидер на Русия и е дипломат във вскя едно отношение. Той се опитва да крепи мира в държавата и не създава конфликти с други страни", заявява мотористът.