Луната прави квадрат към Нептун – мечтателност, разсеяност, сънливост. В такова състояние лесно може да се окажете под нечие влияние, затова избягвайте напористите хора. Ако изпитвате душевна неудовлетвореност, то тя ще ви доведе до тревога, безпокойство, тъга. При такъв случай се съберете в приятната компания на близки приятели и няма да ви е толкова самотно, направете нещо, което ви е приятно. Полезно е да се занимавате с музика или да я слушате. Това оказва целебно въздействие, снема психическото напрежение. Влиянието ще е до обяд.
Луната прави квадрат към Юпитер - дисхармоничен транзит. Около това време не е благоприятно за финансови дела, правните въпроси, начало на процес, служебни работи и молби за протекция. Пазете се от разногласия с висшестоящи или вземане даване с властта. Повишава се импулсивността и емоционалността, ще липсва обективност. Луната се намира в знак Близнаци. Полезно е да танцувате или да гледате танцуващи хора, да бъдете в приятна компания, на красиви места, да общувате с любим човек, да се занимавате с творчество. Добър ден за профилактика на сърдечно-съдовата система. В този ден зетьовете не се отнасят с особено почитание към своите тъщи. В друго време такава тенденция също съществува, но не се наблюдава така ярко както при Луна в Близнаци. А иначе е период на здраво равнодушие между снаха и свекърва по отношение една към друга. Хората са склонни към лекомислие, недообмислени изказвания и решения, излишна бъбривост. Уязвими са раменният пояс, лесно се хваща простуда в белите дробове, да не се претоварва нервната система. Да се пият билкови настойки от успокоителни треви - невен, дилянка.



28-ми лунен ден е един от най-прекрасните, спокойни и светли дни на лунния месец. Символ е лотосът - олицетворение на духовното израстване на човека. Всяко духовно търсене в този ден ще бъде успешно. Сам Бог благославя подобни деяния. 28-ми лунен ден е изпълнен с мистика. С вас могат да се случат различни чудеса, но техният характер зависи от това как сте преживели изминалия лунен месец. Ако ви се случат неприятни събития, не си мислете, че са случайни. Това е резултатът на вашите негативни действия. Ако пък всичко сте правили правилно, сега ще получите награда. Постарайте се правилно да приемете това, което ви се случва - и хубавото, и лошото. От вашето разбиране зависи много. Този лунен ден носи неизменно успех в делата. Не трябва да извършвате разрушителни действия - да не се къса, чупи, убива нищо. Може да садите в градината, но не и да плевите. Дори откъснати цветя в този ден не се подаряват. В този случай ставате съпричастни към разрушението.

Сексът трябва да бъде нежен, чувствен и романтичен. Не просто „правене на любов”. Любовта трябва да се разпростира във всички направления. Да се изяви както в духовен, така и във физически план. Да се избягват всякакви грубости, прояви на нетактичност и агресивност. Бъдете колкото можете повече нежни и любвеобилни. Накарайте жената да се почувства жена, а мъжът – по-мъжествен.

Бизнес – по-рано сключените контракти могат да донесат първите резултати. От вас се иска само правилно да ги приемете, а това не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Не правете веднага презентация на своите успехи. Запазете тайната на успеха само за най-близките и доверени хора. Добър за благотворителност ден по отношение на духовни хора и организации – църкви, храмове, духовни центрове.