Екип медици от болницата в Лом извадиха от корема на 45-годишна жена 22 кг киста. Операцията по отстраняването на гигантското образувание продължи два часа. След интервенцията жената е в добро състояние и се възстановява, съобщиха от крайдунавското здравно заведение.
Ирина Станкова от видинското село Иново била приета преди дни в АГ отделението на болницата “Св. Николай Чудотворец” в Лом с тежки оплаквания. Тя била с корем като в бременност девети месец, не можела да се навежда и дишала трудно, съобщава "Труд".
 
Преди няколко месеца лекарите във Видин открили на жената киста на яйчника и я насочили за операция. Ирина решила да се оперира в столицата, там я записали в листа на чакащите, но на няколко пъти отлагали интервенцията. Състоянието на пациентката се влошило и тя постъпила в ломската болница.
 
Медиците източили 10 литра течност от киста, след което я отстранили. “Образуването на киста на яйчника е сравнително честа патология, но не и в такива гигантски размери”, сподели д-р Едуард Богомилов.