Бившият министър на външните работи на Сърбия и официален кандидат за поста генерален секретар на ООН Вук Йеремич пряко е участвал в разпределението на средствата от черната каса в Демократическата партия, разкрива разследване на сръбски журналисти.
Йеремич е едно от ключовите лица, който със сигурност знае отговора на въпроса къде са отишли 20 млн. евро от черните каси на Демократическата партия по времето на Борис Тадич. Според белградските медии "Йеремич е бил последният човек, който е имал поглед върху движенията в черната каса".
 
Парите започват да се събират през 2010 г. по личната заръка на Йеремич и Тадич. Официално това се правило с цел да се помогне на дясната ръка на американския президент Барак Обама - Рам Емануел, който тогава се състезава за поста градоначалник на Чикаго.
 
Преди включването му в кметската надпревара Емануел бе началник-кабинет на Обама. Тадич и Йеремич смятали по този начин да получат американска подкрепа за партията им и да останат на власт и след изборите от 2012 г. Тогава бе създадена и сега управляващата формация на сръбския премиер Александър Вучич - Сръбска прогресивна партия. Емануел печели изборите, но така и не се стига до финансови взаимоотношения и ангажименти с Демократическата партия на Тадич и Йеремич.