Бившата лидерка на германското националистическо движение ПЕГИДА Татяна Фестерлинг лови нелегални бежанци в България заедно с местни доброволци, съобщава „Франкфуртер алгемайне цайтунг”, цитиран от „Труд”.
Фестерлинг, която е била лидер на движението от февруари 2015 до април т.г., е публикувала на страницата си във фейсбук снимки и информация от дейността си в България. У нас тя е заедно с друг активист на ПЕГИДА - Едвин Вагенсфелд, известен като Ед Холандеца.
 
На снимките Фестерлинг (родена през 1964 г.) е в маскировъчно облекло. Тя е заедно с други, често маскирани мъже, представени като "невъоръжени доброволци, които напълно легално помагат и подпомагат българската гранична полиция" и "откриват нелегални пришълци".
 
Според Фестерлинг акциите се провеждат в крайно тежки условия край българо-турската граница - "жега, пресечен терен, джунгоподобни гори и комари".
 
Въз основа на открити дрехи, опаковки от лекарства, празни консерви от напитки и документи на арабски Фестерлинг заключава, четези неща не може да са били оставени от бежанци, а от "хладнокръвни воини на исляма, които не искат да имат нищо общо с нашия свободен, декадентски начин на живот, а дълбоко го презират и искат да го унищожат".
 
Същевременно тя призовава "мъжете на Европа, по възможност ветерани от армията и полицията, да тръгнат към България и да подпомогнат доброволните отряди и да спрат нашествениците, които грабят и изнасилват в името на исляма".