Обвинения за хулиганство и участие в организирана престъпна банда за рекет ще бъдат повдигнати срещу сочения за наркобос номер 1 у нас Димитър Желязков-Очите в рамките на месец.
Това коментираха източници от специализираната прокуратура, цитирани в "България днес".
 
"В момента се работи и в другата насока по случая със стрелбата в Слънчев бряг. Спекулация e твърдението, че обръщаме внимание само на бандата стреляла по Желязков. Най-вероятно ще бъдат повдигнати обвинения и на другата страна от конфликта - приближените до Митьо Очите. ГДБОП събират доказателства и в другата насока, като се извършват процесуално-следствени действия и най-вероятно пострадалият в стрелбата, както и другите присъстващи от кликата му също ще се сдобият с обвинения“, допълниха разследващите.
 
В сряда, по време на поредна възстановка на престрелката от 8 юни, бяха натръшкани 7 души от бандата на сочения за инкогнито собственик на кръчмата "4You" - Божо Кравата. Самият той още се издирва, както и подчиненият му Марчо Марчев от "Сървайвър".
 
След засадата, която Кравата устроил на конкурента си Митьо, той духнал в Гърция на море заедно с бременната си съпруга.
Докато Кравата и компания си имат проблеми с правосъдието, Митьо Очите е в много по-лоша позиция - той бере душа в частна столична болница, след като 4 държавни лечебници отказаха да го лекуват.
 
Тъй като в момента Желязков не е заподозрян за каквото и да било престъпление, включително и хулиганство, може да напусне страната по всяко време.
 
Да изведе баща си в чужбина е цел номер 1 на дъщеря му Станислава, която буквално вдигналата бургаската болница на главата си в понеделник вечер. Девойката се опасявала, че срещу баща й се готви пореден атентат, защото е станал неудобен както на властта, така и на ъндърграунд конкуренцията.
Станислава се притеснявала, че някой ще се опита да очисти Желязков, докато не може да се защити в болничното легло.
 
"Баща ми не е на сигурно място в тази страна. Тук го третират като престъпник, а той се занимава само с легална дейност", коментирала наследницата на Очите.
 
Тя е категорична, че полицията нищо не може да направи, за да го защити. Напротив - Станислава смята, че униформените са пионки, пратени да се подиграват с пострадалия, а не да го пазят, стресирана разказала девойката, която върти легален бизнес с таксита в морския град.
 
След като Очите бе докаран по спешност в София, той бе настанен неправомерно в СБАЛ по онкология. Докато оправят документите му за изписването, СБАЛ по онкология се напълнила с ченгета, разкриват служителите. Полицаите плъзнали из коридорите на Клиниката по урология в 10 сутринта във вторник, като изгонили бодигардовете на Очите извън сградата.
 
"Имаше нещо като боричкане, говореха си доста нервно и агресивно. Ченгетата искаха охранителите да се махат, а те не се отместваха от стаята на пациента и закриваха вратата с телата си. Сякаш се опасяваха, че полицията ще направи нещо на шефа им", разказаха очевидците на екшъна.