Нашествие на черни скорпиони стресира жителите на бургаския ж.к. „Възраждане”. Повече от месец страховитите гадини тормозят живущите на ул. „Княз Борис I” и с всеки изминал ден броят им се увеличава. Това алармира Флагман бг, позовавайки се на свои читатели, които също са предоставили снимки.
Преди няколко дни бургазлийка открила скорпион в спалнята си. Тя признава, че всяка година през лятото забелязват гадините в жилищния комплекс, но никога не са били толкова масово. „Нещо страшно е, досега не беше ни се случвало да плъзват из вкъщи. Живеем на 5-ия етаж, комшиите от 6-ия също се оплакват. Открихме няколко по стълбищното пространство, забелязваме ги и по улиците. Много са едри, страхуваме се за децата си”, оплаква се нашата читателка.

В цветарски магазин в района пък продавачката открила три скорпиона само за ден. А друга бургазлийка пък била уплашена до смърт, когато докато седяла на пейката пред кооперацията, членестоного животно паднал отгоре пред нея на вестника й.

Жителите на ул. „Княз Борис”, където са забелязани скорпионите, са подали вече няколко сигнала. От отдел „Екология” към Община Бургас са им обяснили, че не всички гадини са безобидни, което от своя страна още повече е стресило хората. От Гражданска защита пък са казали, че самите живущи трябва да се заемат с проблема, като наемат частна фирма, която да пръска срещу напастта.

Макар че от време на време се забелязват и в градска среда, появяването на скорпиони в населени места не е много обичайно.