Бургаската районна прокуратура се похвали с обвинителен акт срещу популярния крими герой Димитър Харалампиев-Рочата. Бургазлията може да отнесе 5 години затвор по обвинение за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на власт и извършено с изключителен цинизъм и дързост.
Случаят е от 13 април т. г., но държавното обвинение е приключило разследването едва сега – близо 3 месеца след инцидента.

Както Флагман.БГ вече съобщи, на въпросната дата Рочата едва не се заби в патрулка в ж.к. „Възраждане”, шофирайки своята „Мазда” след изпиването на сериозно количество алкохол. Веднага след това мъртвопияният бургазлия оказал неистова съпротива на ченгетата, разказват очевидци на ситуацията. Той не изпълнил полицейското разпореждане и излязъл от колата. Олюлявайки се, Рочата крещял към униформените:„Жени, мишки, пу*ки, лизачи, майка ви ша’ е*а!” Криминално проявеният мъж посегнал да удари единия от униформените, но залитнал и не успял да го уцели. Тогава посегнал към гърба си, където имал закачено мачете. Полицаите реагирали светкавично, съборили го на земята и го закопчали с белезници, предотвратявайки кървава баня. При последвалия личен обиск открили 15-сантиметров нож. 

След ареста Рочата бил отведен в сградата на Първо РУ - Бургас, където продължил да псува и обижда по особено циничен начин полицейските служители.

26-годишният Харалампиев излиза на свобода след денонощие зад решетките и отново се забърква в неприятности. Само няколко часа по-късно заедно със свой авер той напада собственик на пицария в центъра на Бургас. Италианският пицар обаче изведнъж получава амнезия и казва, че не помни точно кой го е ударил. Бургаският крими герой пък си наема мастит адвокат, който е натоварен със задачата да защити тезата, че Рочата изобщо не е бил на мястото по време на екшъна, въпреки че всичко се е разиграло на оживено място пред очите на десетки свидетели.

Източник: Флагман бг