В България има български патриоти, които, не знам защо, са наричани от медиите русофоби. И има националисти, които всъщност са русофили. Или такива, които безкрайно съжаляват, че тяхната родина не е Русия, a България. Те са фашизирани типове от паравоенни организации”. Това каза Димитрин Вичев от Движение за обществен натиск в "Часът на Милен Цветков", коментирайки похода на руските рокери „Нощните вълци” и инцидента, съпътствал в Бургас техния поход на мира и обединението.
По думите на Вичев, инцидентът нямаше да се случи, ако България имаше МВР като на Европейска държава, имаше ДАНС. „България е 12 години член на НАТО и ЕС, но се държи като васална държава”, добави той. За това той обвини Борисов и правителството, което продължава да не разбира смисъла, че България е приела европейската ценностна система. По думите му, българските власти е трябвало да забранят на „Нощните вълци” да влизат в страната. Движението му дори внесло в МВР декларация, че това ще е провокативен марш и българските власти трябвало да намерят начин да не ги допускат в страната.
 
Руските рокери обаче са с шенгенски визи и нито едно българско дипломатическо представителство в Русия не е издавало въпросните документи за пътуване.
 
Голямата част от мотоклубовете в България са проруски. Те другарчета на „Нощните вълци”, които пък имали клонове в България, каза още Вичев.