2 км е колоната от чакащи автомобили при ГКПП „Кулата”- „Промахон” на изход от страната. Това съобщиха от „Гранична полиция” пред „Фокус”.
Трафикът на леки автомобили на ГКПП „Кулата”- „Промахон” още от сутринта е изключително интензивен. Опашката на чакащите да излязат леки коли е около 2 км, те са предимно с българска регистрация. Създадена е организация да бъде обработван пътникопотокът своевременно. Служителите на „Гранична полиция” работят на пълен капацитет. На три работни места се проверяват документите на излизащите от страната граждани.
 
Трафикът на излизащите от страната товарни автомобили на пункта е нормален.
 
По-натоварено е движението и на ГКПП – „Маказа”, където има около километър и половина колона от леки автомобили на изход. И там също служителите на граничния пункт работят на пълен капацитет. Леките коли се обработват на две трасета. От там излизат от страната предимно румънски автомобили.
 
На останалите гранични пунктове с Гърция трафикът е нормален. Причината за образувалите се колони е изключително интензивният трафик, но пунктовете работят на пълен капацитет и има достатъчно служители, съобразно капацитета на пункта.