От 13:00 ч. на 1-ви юли на територията на най-големия курортен комплекс Слънчев бряг влиза в сила специален пропускателен режим за луксозни автомобили. Разстановката на патрулите по КПП-та започна днес в 07:30 ч. Планът, по който ще се осъществява контролно-пропускателният режим ще бъде изпълнен на 100%, съгласно предвидените мерки на МВР. Това съобщи за Флагман.БГ източник от ръководството на РУП-Слънчев бряг, ангажиран с формирането на екипите.
За реализация на драконовските мерки срещу наркоразпространението и всички видове противообществени прояви тук вече пристигнаха 180 полицаи, командировани от различни Областни дирекции от вътрешността на страната. Те ще стоят денонощно на новосформираните КПП-та, за да няма съмнения, че са корумпирани. Досега се приемаше, че основните престъпни формирования се бяха срастнали с местните полицаи и това не даваше резултат в противодействието срещу дрогата, кражбите и проституцията. 

Представители от Съюза на собствениците на хотели и ресторанти днес цяла сутрин наблюдават с тревога раздвижването на полицейските части. „Ефектът от това, което ще свършат, е да прогоним заможните туристи, които няма да дойдат в Слънчев бряг, за да ги унижават с претърсване на лимузините и джиповете им. Вече виждаме, че богати българи с недвижими имоти в района започнаха да зазимяват посред лято къщите си и да се изнасят с яхтите към Гърция”, реагира пред медията един от крупните съдържатели на нощен увеселителен комплекс.

Според бизнеса криминалният контингент бил не повече от 70-80 души – добре познат на местните полицаи и те можели да се справят с него много бързо – без да се създава напрежение сред туристите с хубави автомобили, които харчат и в ресторанти и хотели.

Има 7 КПП-та, които трябва да действат респектиращо за всеки, който приближава комплекса и представлява заплаха за спокойствието на туристите. Кадърът ни е направен в 12:30 ч. днес, 30 минути преди патрулът да застъпи на работа.

Репортерският ни екип видя също, че автомобили на СОТ „Аркус Секюрити” се движат безпрепятствено в Слънчев бряг, Несебър и Поморие, развивайки бизнеса на своя главен консултант Димитър Желязков-Очите.

По данни от НАП-Бургас към момента не е засечена нито една действаща фирма със собственик или съдружник Митьо Очите. Всички неофициално свързани с него търговски субекти се водят на различни клошари от варненска област.

„Проверили сме всички фирми, свързани с Димитър Желязков и сме подали собствениците им на РУП-Слънчев бряг, за да бъдат издирени поради невнесен нито един лев данък в държавната хазна. След направените справки по издирване на тези лица – видно от портретите им е, че това са бедняци, всичките от Варненска област, които със сигурност нямат идея с какво се занимават в Бургаско. Безсмислено е да ги издирваме”, каза експерт от НАП-Бургас, на когото е отнело 2 седмици и половина да търси невнесените налози към държавата от Митьо Очите.