"Какво се прави по въпроса с наркотиците в България, колко са задържаните лица, и има ли някакво развитие относно пазара на дрогата у нас". Това запитване последва от трибуната на Народното събрание от Десислав Чуколов към министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.
В отговор на Чуколов Бъчварова заяви следното: "При специализирана операция за наркотични вещества са задържани 2360 лица, иззети са канабис - 927 стръка, хероин е задържан над килограм в София и още повече в регионите. Екстази- 423 броя в София, Хашиш - 800 грама в София. Това е цялата информация, с която МВР разполага".

Като данните са 2015 година. Чуколов от своя страна обяви, че резултатите от употреба на наркотици е в доста по-голям размер: Подготвил съм се, преди да ви задам този въпрос, но вашите данни не отговарят на истината. Прегледах всички бюлетини на МВР, които излизат, и за октомври месец само преч 2015 г. има задържани 7 човека за употреба на наркотици и един за притежание на дрога.

Бъчварова не пожела да отговоря на възклицанието му и каза следното: След като вие, г-н Чуколов, имате повече информация от мен, представете ми я".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!