14-годишната Мирослава, която бе изнасилена от 54-годишен ром в необитаема къща в монтанското село Лехчево, е правила опит за самоубийство, съобщиха от социалната служба в Монтана, цитирани от Bulnews.bg. Девойката е във фокуса на социалните служби от януари, когато посегнала на живота си. Тя се нагълтала с медикаменти, но след няколкодневен престой в монтанската болница е била спасена от медиците.
Припомняме, че във вторник между 21 и 21.30 часа осмокласничката била нападната от 54-годишния К.М. в необитаемата къща, която току що бил закупил в селото. Със сила и заплахи възрастният ром изнасилил малолетното момиче. Малко по-късно същата вечер самата тя подала сигнал в полицията за жестокото престъпление.

Мирослава живее с баба си и дядо си в село Лехчево, след като миналата година се прибрала от Италия, където живеела с родителите си. През есента тя се върнала в България, а семейството й останало на работа там. Най-вероятно раздялата с родителите не се е отразила добре на момичето, смятат социалните. Те обаче са категорични, че бабата и дядото се грижат добре за нея в Лехчево.

След инцидента с изнасилването психолози продължават да работят с нея.