Смъртта със сигурност може да бъде смятана за последният човешки феномен, чийто отговори не могат да бъдат дадени от науката. Мнозина разказват за бялата светлина в края на тунела, но подобен феномен може да се смята за твърде клиширан и комерсиален. Ето защо няколко души от Reddit решават да разкажат своите преживявания при срещата със смъртта.
Ето техните коментари:



Сякаш четеш книга

"Събудих се и осъзнах, че съм в някакво пространство, нямаше звезди и светлина. Не летях, а просто бях там. Не ми беше студено, нито горещо. Не се чувствах гладен или изморен - всичко беше мирно и неутрално. Мислех си за моя живот, но не го виждах като видео монтаж, а като книга. Каквото и да се беше случило, все още ме е страх от смъртта, просто ще съм спокоен и ще знам какво да очаквам." - споделя monitormonkey.



Посещение на някой близък

Schneidah7 си спомня, че е отлетял от мотора си, карайки със скорост от 90 км/ч. Не е ясно колко време е лежал на пътя, но когато идват лекарите, те вярват, че това е всичко и мъжът е изпаднал в клинична смърт. 

"Единствената причина, поради която не съм заспал, беше защото чух как някой ме вика и ми повтаряше да стана. Някой удряше каската ми и казваше "Ставай!". Когато отворих очи, видях брат ми да седи на паважа до мен. Това беше доста странно преживяване, защото брат ми почина от свръхдоза преди няколко години. Единственото, което помня е, че гледаше часовника и ми казваше "Ще дойдат скоро!"." 



Градина

Някои хора летят, а IDiedForABit има малко по-различна история и се доближава драстично близо до фаталния си край, след като сърцето му спира в следствие на алергия.

"Спомням си, че някой ме дърпа наобратно, бавно и се чувствах така, сякаш някой ме тегли във вода. В един момент се намирах в нещо като градина. Беше пълно с цветя и зелена трева. Видях и детска площадка с две деца, които играеха на нея. Опитвах се да се преместя в някаква посока, но всеки път щом мръднех и нещо ме задържаше. Търсех всякакви причини да се задвижа и накрая се сетих за майка ми и как не исках да я оставям сама. Точно това ме пусна и тогава тялото ми сякаш беше разтресено. Лекарите казват, че сърцето ми е спряло за цели 6 минути."



Да натиснеш "Snooze"

Като тийнейджър, TheDeadManWalks е преминал през месеци химиотерапия, докато носът му не започнал да кърви неконтролируемо. По време на инфекцията, той бавно започнал да изпада в кома.

"Най-лошата част е, че когато погледнеш назад, всичко изглежда невероятно спокойно. Изглежда така, сякаш искаш да натиснеш "Snooze"-a в 7 часа сутринта. Натискаш го няколко пъти и след това си спомняш, че си на училище или на работа и не може повече да лежиш, защото имаш задължения."



Смехът

altburger69 споделя неговата история, която не е особено драматична и дори остава забавна за лекарите. 

"Получих сърдечен удар преди една година. Сърцето ми спря три пъти в спешното отделение. Лекарите ми разказваха, че всеки път, когато ме удряли с електрошока, аз съм се събуждал и сък мазвал по една шега. Нямаше светлини, а само чувството, че спиш."