Лицата, провокирали конфликта на изхода на Бургас по време на посещението на руските рокери „Нощни вълци“, са установени и задържани. На четирима от тях – Иво Д., Иван И., Атанас М. и Евгений Щ. са съставени актове с констатации за извършено административно нарушение - хулиганство по УБДХ, съобщиха от прокуратурата.
След получено съобщение на тел.112 на 30.06.2016г., в 08.30 часа е извършена незабавна проверка от служители на полицията - за случай на сбиване в района на бензиностанция „ОМВ“ в гр.Бургас.Установени са две групи от лица, участвали в възникналия конфликт, преминал в сбиване и късане на дрехи. Материалите са внесени в РС Бургас.

Случаят е докладван в Районна Прокуратура Бургас, като Прокуратурата взе участие в образуваното производство със становище, че се касае за престъпление по чл.325 ал.І от НК – хулиганство и материалите следва да се изпратят на Районна Прокуратура Бургас за образуване на досъдебно производство.

Съдът уважи становището на наблюдаващия прокурор и прекрати наказателното производство, като изпрати материалите по компетентност на Районна прокуратура Бургас. По случая е образувано досъдебно производство срещу виновните лица за престъпление по чл.325 ал.І от НК, който се касае за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. За това престъпление законодателят е предвидил наказание до две години лишаване от свобода или пробация, както и обществено порицание.