Манекенката Галина Михайлова се окичи с короната на Мис Свят България 2016. 21-годишната красавица бе избрана в сряда вечер на бляскавата церемония в столичния клуб „Ялта", а лентата й връчи... брат й Калоян Михайлов. Само преди седмица той стана Мистър Свят България.
Точно това бе най-изненадващото в конкурса - че двамата най-красиви мистър и мис се оказаха брат и сестра. Короната на новата носителка на титлата бе предадена от миналогодишната Мис Свят България Венета Кръстева. Брат й Калоян излезе на сцената, за да я поздрави за успеха.

Галина ще ни представи на най-престижния конкурс за красота „Мис Свят", който ще се проведе в края на тази година във Вашингтон. Нейна първа подгласничка стана Цветомира Иванова, като тя също ще замине за световен конкурс - „Мис Земя". Втората подгласничка - Десислава Харизанова, отива пък на „Мис Седем континента" в Турция. За третата класирала се също има международна изява. Инес Боянова ще представи българската красота на „Мис Интерконтинентал" в Шри Ланка.
 

Конкуренцията на големия финал беше измежду 17 момичета. Председател на журито бе проф. Любомир Стойков, а сред останалите му членове изпъкваха художникът Ставри Калинов и модната шефка Ивет Григорова,  пише столичен ежедневник. Актуалната Мис Свят България 2016 бе определена от повечето гости като обикновено момиче, което не се отличава с особен чар. „Не е грозна, но не е и първа красавица. Няма запомнящо се излъчване. Имаше доста по-хубави момичета", заявиха на излизане от заведението някои от гостите.