Стотици бургазлии и гости на града посрещнаха първото юлско утро на плажа в Бургас, след като купона край морето продължи цяла нощ. Слънцето беше очаквано с нетърпение от хората, за да отбележат поредния Джулай Морнинг, пише Бургасинфо.
По традиция празникът символизира недоволството и желанието за свобода на личността. "Джулай Морнинг" или накратко Джулая (по името на известната песен на "Юрая Хийп" от 1971 г. "July Morning") е най-традиционният хипи празник, възникнал в средата на 80-те години на миналия век.
 

Едни от най-любимите на меломаните български групи - "Контрол" и "Уикеда" разтърсиха Централния плаж в Бургас. Тази година акцент в програмата за Джулай морнинг бяха българските рок, пънк и ска групи, но такива, които отдавна не са гостували в града. По традиция, за пета поред година, двудневният фестивал започна още на 29-ти юни, на открита сцена "Охлюва" с прожекция на култовия музикален филм "През Вселената" на режисьора Джули Теймор, по песни на "Бийтълс". След бурния купон снощи, тази сутрин при изгрева се видя, че предстои и сериозно почистване на ивицата в Бургас, което вече започна.

Ето и изгрева в Созопол: