Свирепа свада, завършила с меле, се разигра вчера в Бургас заради присъствието на "Нощните вълци". Боят бе между привърженици и противници на Владимир Путин. Ето какви са двете гледни точки на сбилите се групички в града:
"Извинете, че говоря на руски. В момента са арестувани двама души. Двама български патриоти, които бяха с нас Иво и Иван, арестуван е и Иван, който е ръководил "Българския Войнски съюз". В ареста са и други двама българи, започна да разказва украинеца Вячеслав в ефира на Нова телевизия.
 
"Получи се така, че двамата българи Иво и Иван искаха да организират протест срещу посещението на "Нощните вълци" и те бяха донесли два неголеми плаката "Путин е терорист номер 1" и „Комунизмът е равен на фашизъм”, за съжаление те не намериха български поддръжници на протеста си и на призива им откликнахме само ние украинците.  Дойдохме 10 човека, имаше и наши поддръжници – словаци и литовци. Искахме да поддържаме българите в този техен протест, но нищо не сме им казали или не сме сторили някаква провокация", добави украинеца.
 
Адвокат на някои от арестуваните обясни каква е ситуацията в момента. "Моята клиентка се обади и заяви, че неин приятел и негови близки са били пребити, но са задържани и не е ясно кога ще бъдат пуснати. Вчера Районният съд отказа да ги съди по бързата процедура. На този етап няма яснота, случаят не е достигнал до прокуратурата, а само в полезрението на МВР. Ясно се вижда на записите, че господин Иван Панчев е бил пребиван от мъже с военни облекла", заяви юристът Калоян Кръстевич.
 
Членовете на „Войнски съюз Васил Левски”, които са участвали във вчерашната схватка, също заявиха каква е гледната им точка..
 
Иво Борисов, участник в организацията заяви „Арестувани са и наши момчета. Ние отидохме да се снимахме с рокерите. Когато тези украинци пристигнаха, те казаха, "Защо вие поддържате Путин?". Ние искахме просто да си направим снимки. Как може да ги нападнем. Ако задържаните не бяха в затвора в момента, щеше да има черна статистика. Целият запис в интернет е манипулиран. Никой не показва цялата история. Това са някакви изрезки. Не сме били облечени с военни униформи, просто дрехите ни са камуфлажни."

Силияна Тодорова също е член на съюза. Тя възмутено заяви, че е била провокирана и нападана. "Опитаха се да ме ритат мен. Този, който уж сме ритали, нападна първо нашите момчета, те се отбраняваха", отсече тя. "В лицето ме нарекоха проститутка на Путин", възмутено завърши разказа си участничката в боя.