Революция, прекрояване на границите и цялостни промени, това са исканията, които са причина за протеста на 2 юли на централния площад в българския град Русе, пише македонският "Вечер".
Според ежедневника десетки граждани изявили готовност да се вдигнат "в името на обединението и присъединяването на западния съсед към българска територия". 

Ако Македония стане част от Българската държава, тя автоматично ще стане и член на НАТО и ЕС също като Източна Германия през 1990 г. при обединението на двете германски държави. И така македонските граждани ще могат да пътуват и да работят в Европа без никакъв проблем. Ако не се обединят с нас, ще стане много лошо за тях, цитират ни македонците и илюстрират материала си с публикация в БЛИЦ.

"Обедини ли се Македония с България, албанците няма да са заплаха вече за тях. Ако не преместят столицата си от Скопие в София, скоро столицата им може да бъде Тирана. Станат ли част от албанска държава, македонците ще бъдат ежедневно преследвани, албанизирани и ислямизирани, както става със сърбите в Косово. Обединят ли се македонците (българите отвъд Вардар) с България, те ще са част от една европейска, демократична, просветена, славянска и най-вече християнска православна държава", аргументират се още протестиращите срещу световната несправедливост. Сред бонусите, които се изтъкват за бъдещите ни сънародници, е и фактът, че ще имат излаз на Черно море.

Колкото и да е странно, но под публикацията няма никакви коментари.

Превод: БЛИЦ