"Атака" е жизнено необходимият баланс на екстремистката и русофобска позиция на президента Росен Плевнелиев и част от реформаторите. Те обявиха България за фронтова държава. Който е вързал България за военната колесница, трябва да плати цената. Позицията ни срещу натовската политика е пробългарска, а не проруска. Това заяви депутат от "Атака" Магдалена Ташева по повод обсъжданите общи военни действия в Черно море в ефира на "България он еър". Тя коментира и сблъсъка в Бургас между привърженици на руския мотоклуб  "Нощните вълци" и техни противници от украинската общност у нас.
"В Бургас имаше провокация от една украинка. Нямаше бой, а провокация. "Нощните вълци" не са на Путин. От много години те са символ на борбата за свобода и възраждане на Русия. Едва 2010 г. Путин, като любител на моторите, е отишъл и ги е поздравил. Има страх на управляващата крайнодясна част от българския политически спектър. Страх от въздействие на "Нощните вълци", обясни Ташева в студиото на Кузман Илиев.

Тя призна, че Волен Сидеров и Валери Симеонов имат личен конфликт, но трябва да го преодолеят заради симпатизантите си.

"Членската маса на НФСБ са бивши атакисти, както и значителен брой от електората на ВМРО.  Говори се за обща президентска кандидатура, но ще сме на етап сондажи. Защо да не говорим с ВМРО на тази тема", каза още депутатът от "Атака".

Според Магдалена Ташева "коалиция" е станала мръсна дума в България, заради договорките за управление на държавата.

"Коалиции по една тема, да. Не можем да цепим патриотично настроените българи на 3-4 партии. Взаимно се обругаваме и на това трябва да се сложи край", коментира народният представител.