Телефонни измамници успели да излъжат и да задигнат 600 евро от Янко Радев от провадийското с. Градинарово, прочул се преди време като „младия меринджей”, оплака се самият той от Германия, където се подвизава в момента.
Янко се прочу в цялата страна през 2012 г. заради предаването “Съдебен спор” на Нова телевизия. Тогава по време на лют скандал с бившата си тъща Катя, която не му давала да вижда 3-годишния му син, гневната циганка го нарече “млад меринджей” (вместо мениджър - б.а.), изсипа куп яростни обиди по негов адрес, налетя и да го бие. От година и месец младият мъж работел в германския град Офенбах като общ работник в местната служба по озеленяване”, твърди самият той. Изкарвал около 1000 евро на месец.
 
“Дойдох тук, за да припечеля пари и да си построя къща в Градинарово, защото нямам собствен дом”, разказа Янко, цитиран от „24 часа”. Преди около две седмици получил обаждане от анонимен номер.
 
Женски глас му казал, че детето му е болно и спешно трябва да прати около 1000 евро за лечението му. Жената поискала парите да се изпратят на името на Юлия Добрева от Нови пазар чрез системата за бързи преводи “Уестърн Юнион”.
 
“Започнах да се кахъря, че нямам толкова пари, откъде да ги взема”, връща се назад Янко. Обърнал се към шефа си да му изплати част от заплатата по-рано. Телефонните обаждания продължили.
 
Три пъти Янко изпратил пари в България - два пъти по 100 евро и веднъж - 400 евро. Едва след две седмици се сетил да се обади на майка си, която също живее в Градинарово, и да попита от какво е болен 6-годишният му син Николай и дали е оздравял. “Детето си е живо и здраво, нищо му няма”, отвърнала бабата. Едва тогава Янко проумял, че може да е станал поредната жертва на ало измамници.
 
“Искам да предупредя хората, за да не попадне и някой друг в лапите на тези мошеници”, твърди Янко. Той подал и устно оплакване по телефона в полицията в Нови пазар. “Вярно е, човекът се е обадил в полицейското управление. Оттам са му казали, че трябва да подаде писмена жалба, какъвто е редът”, заявиха от областната дирекция на МВР в Шумен.
 
“Младият меринджей” твърди, че в момента отношенията му с бившата му жена били добри. Преди време двамата отново се събрали да живеят заедно. Тогава спрял да плаща издръжката на сина си, защото по неговите думи поел изцяло грижата за семейството си. После заминал за Германия заедно със свой приятел, който след няколко месеца се върнал, защото не му понесло. Янко обаче останал и вече година и месец косял трева около булевардите в града.
 
„Ставам всяка сутрин в 5, започвам работа около 7 и така до 20 ч”, твърди той. 250 евро плащал за квартира, другите спестявал за къща. От време на време пращал на детето си по 40-50 евро. “Мислех да се върна през лятото, но няма да мога, защото нямам пари”, оплаква се „младият меринджей”.

Припомнете си видеото, с което Янко Радев се прочу: